Burn burn yes you gonna..naturlig hudvård

Naturlig hudvård | fredag april 16 2010 8:19 | Comments (1) Tags:

Lagom i tider av vår och sommar så kommer också möjligheten att plocka fina växter att blanda sin alldeles egna ekologiska hudvård med och jag ämnar i det här inlägget babbla på lite grann om ett par av mina personliga godbitar. För de finns ju därute precis runt knuten, även om du bor mitt i stan. Mitt råd är därför: plocka dem och testa göra naturlig hudvård. Det är hur kul som helst. Lyxigt, vårdande och vitaliserande.

Den första är en växt som vi kanske i direkt förknippar med naturlig hudvård och snarare med hudirritation och en brännande sensation som jag hatade som barn. Jag åsyftar förstås brännässlan. En växt som paradoxalt nog funkar alldeles jättebra som hudvård, bara man använder den på rätt sätt. (Du kan även använda den i mat, te, bad och andra områden.)

Brännässla – naturlig hudvård

Men vad gör då brännnässlan till en bra växt i naturlig hudvård? Först av allt består den till hälften av klorofyll som är naturens egna gröna fingrar. För det andra innehåller den massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter och som du säkert vet är detta eftertaktade ingredienser och egenskaper i hudvård.  Det är vidare essentiellt att förstå att så fort man krossar eller hettar upp bladen på brännässlan så slutar deras förmåga att brännas. Jag har funnit det extra effektivt att använda brännässlani naturlig hudvård med syfte att rengöra, och jag tycker den funkar riktigt gott under tider när min hud är extra fet och smutsig.

En hudvårdsprodukt som jag ofta använder och som jag vet att rekommendera är ett schampo baserat på brännässla från Urtekram. Schampot ska funka extra bra mot mjäll och du kan exempelvis köpa det på Gröngåva för det facilia priset 56 kr.

1 kommentar »

  1. Comment by GoldenTabs — 6 januari 2018 @ 22:35

    em0LjY https://goldentabs.com/

RSS feed. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu