Botox Vs Naturlig hudvård – en reflektion

Såhär i tider då de svenska Hollowoodfruarna är lika populära som mellanmjölk och det verkar vara såååå fascinerande med pengar och vulgolyx och leopardmönster och kåta tanter med djupskurna blekta dollarsmajls och alla vill ha botox och sillisar kan jag inte hjälpa att ställa frågan om naturlig hudvård och ekologisk hudvård egentligen har någon framtid. Kanske är framtiden operationer och kemiska injektioner? Kanske ska vi bara glömma naturlig hudvård – eller låta det vara ett ämne för de naturromantiserande skogemulledyrkarna. Kanske är det kemi och hypersyntetiska lösningar som gäller?

Vacker hud är alltid modernt

Vad vi än må svara på det där så vet jag en sak. Len, rynkfri och slät hy kommer ALLTID vara något vi vill ha. Sätter vi når dit förändras, och är alltid föremål på utveckling och degenerering. Men, behovet och det basala målet är och förblir detsamma.  En rynkfri hud kommer alltid vara ett givet signum för välmående, vitalitet och ungdom. Hudvård har så att säga alltid varit på modet, men idag mer än någonsin är möjligheterna att vårda – eller missvårda – kroppens största organ.  

Som sagt lever vi i en tidsera då ingrepp och ”hudvård” såsom botox, kemisk peeling och plastikoperationer inte längre är något udda. Det börjar bli vanligt och jag tror nästan varje kvinna överväger det som ett möjligt framtida alternativ. Inget konstigt med det. Själv hyser jag inget agg mot dylika behandlingar. Nej, inte alls;  det står varje människa helt fritt att välja sin egen väg. Det jag däremot inte kan dölja är att jag hittills inte har sett någon av dessa behandlingar åstadkomma ett vackert och naturligt resultat. För vem lurar egentligen hollowoodblondinerna med sina stela leenden och skitnödiga anletsdrag. Det syns ju så tydligt att de har genomgått operationer och diverse kapitalkrävande återgärder för att likna en vandrande symbol för dödsångest och förlorad ungdom.

Så tycker jag. Så är min spontana estetiska känsla & skulle jag hävda något annat skulle jag fara med osanning.

Hudvård och strategi - mat, vatten och naturlig hudvård 

Nej, bättre då att leva hälsosamt och lägga upp en långsiktig strategi för hudvård. Ekologisk hudvård. Naturlig hudvård. Bra hudvård. Gör detta istället till dina mantran och lägg istället ner tid och resurser på att skaffa dig kunskap om vad just din hud reagerar positivt på. Då kan du också förebygga hudens ålderstecken med intelligens och värdighet. Det är ju inte så komplicerat egentligen. Ät nyttigt, se till att få i dig tillräckligt med vatten varje dag, undvik alkohol och sol i för stora mängder och bruka bra, kvalitativ hudvård. Ekologisk hudvård.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu